Dins els actes organitzats pel Consell Municipal de Cooperació de l'Ajuntament d'Ontinyent, coincidint amb la Campanya Mundial per l'Educació, el pròxim dimecres, dia 9,a les 19,30 h, al Centre Cultural Caixa Ontinyent, se celebrarà la xerrada-col·loqui: “Un món desigual. Moltes coses a fer”, a càrrec d’Arcadi Oliveres i Boadella, economista, professor de la Universitat de Barcelona, activista social i president de Justícia i Pau de Barcelona (2001-2014) i d’Espanya (1999-2003) i soci honorífic d'Escoles Solidàries Per altra banda, el mateix dimecres,dia 9, al matí, tindrà lloc a Ontinyent l'acte final de La Setmana d’Acció Mundial per l’Educació, que com els darrers anys, conclourà amb l’acte comunitari a la Plaça Major, a les 11 del matí, amb la participació, exposició i lectura de les conclusions treballades a les diferents escoles, per part de les representacions escolars, al voltant de “L’educació, el camí cap a la pau. Deixa la teua empremta!” Finalment, es llegirà el manifest de la Campanya Mundial per l’Educació i es farà entrega d’una còpia del mateix a les autoritats locals assistents.

El Grup Territorial de La Safor d'Escoles Solidàries en los Minutos Solidarios de L´Ibèric a GandiaradioSafor

Trini i Esther han estat presentant el Grup Territorial de La Safor d'Escoles Solidàries que es va implantar a La Safor fa ara un any i que està oberta a la col·laboració de qualsevol ciutadà que perseguisca millorar la societat a través de l'educació tant amb accions formatives ací com amb treball altruista a Guatemala

A la Direcció General d'Educació Especial del Ministeri d'Educació de Guatemala, i dintre del programa subvencionat per la Diputació de València "Fomentant l'educació inclusiva a Ixcàn",  ahir dimarts 12 de juliol, tres psicopedagogues docents d'ESCOLES SOLIDÀRIES van desenvolupar una jornada de formació per a 50 persones assessores i coordinadores d'educació especial de tot el país, sobre la inclusió educativa, les teories més avançades sobre la participació i les metodologies d'èxit. L'intercanvi va ser enriquit amb una entrevista amb el director general de Educación Inclusiva, Williams J. Paztan per tal de reforçar els compromisos que s'estan adquirint en Ixcàn vers l'educació pública inclusiva. 
Escoles Solidàries participa amb la Universitat San Carlos de Ciutat de Guatemala impartint una jornada d'Educació Inclusiva amb docents i estudiants de l'Escola de Formació de Professorat d'Ensenyança Mitja (EFPEM). 
 
Ha sigut una jornada emotiva on s'han intercambiat coneixements i sentiments per aconseguir el nostre objectiu, fer de l'educacio inclusiva una realitat.
 
Ha estat especialment emotiva la intervenció del mestre Luís Eduardo Giménez de la aldea las Tunas de Jutiapa, que va ser un exemple de bones pràctiques educatives inclusives a les comunitats més allunyades del país. 
 
Agrair el suport i l'assistència del propi director de l'escola Danilo López Pérez, al Secretàri Mario David Valdés, i de Leonor Bush com a representant de la Direcció General d'Educació Especial del Ministeri d' Educació.

Traductor

esareubgcazh-CNzh-TWenfrgldeelhuitplptroru
Go to top